Kraťasy

Prvnímu kolu Kraťasů zazvonil zvonec, ale ještě hlasujte!

23. 01. 2015 8:00:00
Ano vážení příznivci, už je tomu tak. Od 13. října minulého roku do letošního 19. ledna jste se mohli mezi blogy setkávat se soutěžními minipovídkami.

Přibližně dvakrát týdně, tedy přes tři měsíce jste hlasovali pro povídky, které se vám líbily. A bylo jich požehnaně - na 133 z nich se podílelo 74 autorů. V přesile byly ženy, kterých se zůčastnilo 44, jako méně tvořivější se ukázali muži v počtu 30 odvážlivců. Jen tak pro zajímavost - 24 autorů napsalo tři minipovídky, 11 dvě a 39 soutěžících poslalo jednu.

Počet hlasujících byl sice Kraťas od Kraťasu proměnlivý, ale jejich celkový počet svědčí, na soutěž zveřejňovanou v rámci blogu, o slušném zájmu, za který velice děkujeme. Také za to, že jsme nezaznamenali jediný, jakkoli "nevhodný" příspěvek, ale spíše se bavili a zírali.

Přestože v pondělí vyšla poslední kraťasová kolekce, která však uveřejňování minipovídek jenom uzavírá, ne tak soutěžení! V hlasování ke všem zveřejněným textům tedy vytrvejte do konce ledna! Úderem prvních únorových minut už bude sčítání ukončeno.

Zároveň během února zveřejníme seznam 25 Kraťasů s nejvyšším počtem hlasů a pak nastane krátká doba čekání, kdy se bude porota hádat a nesmlouvavě přitvrzovat, protože ve čtyřech se shodnout na deseti nejlepších, asi nebude jednoduché. Poté, co rozhodcovský hlas utichne, dojde na zveřejnění TOP 10 ... a nastane ta pravá hlasovací štvanice.

Bude opět na Vás, na čtenářích, abyste znovu, tedy už podruhé soutěžili a hlasovali. Po tomto veřejném výběru pak bude opět na porotě, aby se shodla na konečném pořadí, přičemž hlas lidu jí bude přiměřeně ceněným vodítkem ... respektive rovnoceným pátým členem poroty.

A jakápak by to byla soutěž, kdyby v ní o nic nešlo. Připomínáme tak, že každý soutěžící už vyhrál e-knihu, minimálně jeden diskutující také a protože se jedná o soutěž literární, knižní výběr nečeká jenom na první tři v pořadí. Přesný výčet cen viz. úvodní blog soutěže.

Za hojnost všech cen, tedy i finančních, se sluší poděkovat nejenom porotě, ale i sponzorům e-Reading, agentuře Mámtalent, Karlovarskému suvenýru a nakladatelství Pragoline.

Ještě naposledy připomínáme ... vydržte a hlasujte do konce ledna, poté vyčkejte deseti nejlepších a zase hlasujte!

Děkujeme za přízeň a přejeme úspěšné podpoření vaší volby.

Za přízeň děkujeme nejen vám, ale i administraci blogů idnes, která se svým hodně častým poutáním blogů s Kraťasy starala o to, aby snaha anonymních autorů jednotlivých textů byla co nejvíce na očích.

Autor: Kraťasy | karma: 8.62 | přečteno: 976 ×
Poslední články autora